Un grup de soldați ruși a fost anihilat de o armă care a fost comparată pe rețelele de socializare cu o „rază a morții” datorită traiectoriei vizibile a proiectilului lansat de aceasta.

Soldati rusi au fost loviti in plinFoto: Captura video - Special Kherson Cat

Înregistrarea arată cum soldații ruși se deplasează în câmp deschis în două grupuri, unul mai avansat și unul aflat mai în spate, cu ceea ce pare a fi cel puțin un rănit. Grupul din ariegardă este primul lovit de ucraineni, militarii Moscovei aflați mai în față întorcându-se să încerce să își recupereze din camarazi.

Imagini cu impact emoțional:

Al doilea grup de militari ruși este apoi lovit la rândul său, supraviețuitorii încercând să scape luând-o la fugă. Însă acesta este vizat de o a treia lovitură ucraineană, nefiind clar dacă au existat supraviețuitori în urma acestui ultim atac.

Modul spectaculos în care se vede traiectoria proiectilelor trase de ucraineni a declanșat un val de speculații pe rețelele de socializare privind originea lor, cea mai plauzibilă variantă părând însă a fi că soldații ruși au fost atacați cu un tip de armă antitanc.

Unii comentatori de pe Twitter au remarcat de asemenea că, spre deosebire de alte situații, în cazul de față soldații ruși au încercat măcar să își salveze camarazii.

O nouă lovitură a ucrainenilor cu sistemul Stugna-P?

Una dintre posibilități este că în atac ar fi fost folosit deja clasicul sistem Stugna-P, probabil cea mai versatilă armă din dotarea forțelor armate ale Kievului.

De-a lungul lunilor trecute de la declanșarea invaziei rusești în data de 24 februarie a anului trecut pe rețelele de socializare au apărut numeroase înregistrări video cu lovituri ucrainene cu acest sistem antitanc portabil, însă toate de până acum au fost filmate de la nivelul operatorilor ucraineni.

Aceasta pare a fi prima lovitură înregistrată din dronă cu un sistem Stugna-P, dacă într-adevăr aceasta a fost arma folosită în atac.

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare încă din vara anului trecut a arătat că militarii ucraineni folosesc sistemul Stugna-P inclusiv în lovituri directe asupra soldaților ruși, deși acesta este la origini o armă antitanc.

Culoarea vegetației vizibilă în noua înregistrare sugerează că aceasta a fost filmată anterior și a apărut abia acum pe rețelele de socializare.

Urmărește ultimele evoluții din a 341-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.