O nouă înregistrare video distribuită joi pe rețelele de socializare arată cea mai recentă lovitură a forțelor armate ucrainene realizată cu deja faimosul sistem Stugna-P, acesta fiind folosit acum și pentru atacarea unui depozit de muniție al armatei ruse.

Noua lovitura cu sistemul Stugna-PFoto: Captura video

Înregistrarea surprinde fixarea țintei, lansarea rachetei, zborul acesteia până la țintă și explozia puternică care a urmat lovirii unui depozit de muniție de mici dimensiuni.

Noua înregistrare video vine după ce în urmă cu o zi o alta a început să fie distribuită pe Twitter, aceasta surprinzând momentul în care ucrainenii folosesc un sistem Stugna-P pentru a lovi din plin un grup de soldați ruși.

Ce este sistemul Stugna-P

Stugna-P este un sistem portabil anti-tanc semi-automat ce lansează rachete ghidate cu laser și are posibilitatea de corectare ulterioară, cu ajutorul unui joystick, a traseului rachetei, lucru observat în mai multe înregistrări distribuite pe rețelele de socializare.

Sistemul Stugna-P a fost folosit cu mare succes de către soldații ucraineni. Cu o rază de acțiune mult mai mare față de alte sisteme similare, rachetele sale pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 5,8 km.

Pe lângă lovituri împotriva unor tancuri și vehicule blindate, și mai nou, infanterie, ucrainenii au reușit să doboare inclusiv un elicopter de atac rusesc Alligator cu acest sistem.

Urmărește ultimele evoluții din a 106-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.