Preşedintele rus Vladimir Putin s-a înfuriat într-o şedinţă a Consiliului de Miniştri pe Denis Manturov unul dintre vicepremierii săi şi nu a ezitat să-l jignească într-o transmisiune în direct la televiziune, întrebându-l „de ce faci pe prostul?”, relatează News.ro.

Vladimir PutinFoto: Mikhail Metzel / Sputnik / Profimedia

„Domnule vicepremier, aveţi totul pregătit, dar nu şi contracte. Vă spun: să punem capăt acestei reuniuni”, declară el, potrivit unei traduceri a postului francez BFMTV.

Putin s-a înfuriat din cauza unei probleme cu contracte, şi nu a ezitat să-l jignească într-o transmisiune în direct la televiziune, întrebându-l „de ce faci pe prostul?”. „De ce să ne batem capul? Eu ştiu că nu există contracte pentru întreprinderi, iar directorii mi-au spus-o”, a continuat liderul de la Kremlin.

„De ce faci pe prostul? Când vom avea contractele?” a întrebat Putin.

„Şefii de întreprindere îmi spun că nu există contracte, iar dumneavoastră îmi spuneţi că totul este pregătit”, a conchis el.

De ce și-a certat Putin vicepremierul

Rusia a început tranziția către o economie de război de câteva luni, cu mult după declanșarea invaziei pe 24 februarie. Manturov a fost numit în funcția de vicepremier în luna iulie a anului trecut, după ce a ocupat funcția de ministru al comerțului și industriei din 2012.

Aceste contracte invocate de către Vladimir Putin ar putea fi contractele pe care Guvernul vrea să le încheie cu marile companii pentru ca acestea să-şi transforme capacităţile în producţie militară.

Indiferent despre ce este vorba, această secvenţă a dezlănţuit imediat pasiuni pe platouri de televiziune şi reţele de socializare. Unii au văzut în furia preşedintelui rus o „nervozitate” faţă de situaţia militară din Ucraina şi chiar o pierdere a controlului a preşedintelui rus.

Însă Vladimir Putin este un obişnuit al acestui tip de scene şi a dovedit acest lucru în mai multe rânduri.

Pe 21 februarie, cu trei zile înainte să lanseze „operaţiunea militară specială”, liderul de la Kremlin l-a certat în public pe şeful spionajului rus, Serghei Narîşkin.

După ce a recunoscut independenţa regimurilor separatiste din Doneţk şi Lugansk, Vladimir Putin i-a cerut şefului său al spionilor să se poziţioneze în acest subiect.

Din cauza ezitării şi poziţiei măsurate a lui Narîşkin, Putin l-a somat în cadrul ședinței televizate a Consiliului de Securitate de la Moscova să „spună lucrurile în mod clar”.

Urmărește ultimele evoluții din a 323-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.