Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a trecut de la limba ucraineană la limba rusă în mesajul său către națiune de sâmbătă seară, lansând totodată un mesaj către Rusia și cetățenii săi, relatează CNN.

Volodimir ZelenskiFoto: Nathan Howard / Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Zelenski a afirmat că Rusia, care a efectuat sâmbătă un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, îl „urmează pe diavol”, iar țara duce un război pentru a se asigura că președintele rus Vladimir Putin rămâne la putere „până la sfârșitul vieții”.

„Tot acest război pe care îl duceți voi - Rusia - nu e un război cu NATO, așa cum mint propagandiștii voștri”, a spus Zelenski. „Nu este pentru ceva istoric. Este pentru ca o persoană să rămână la putere până la sfârșitul vieții sale”.

„Iar ce va fi cu voi toți, cetățenii Rusiei, nu îl interesează”, a adăugat el.

Zelenski a spus că Putin „se ascunde în spatele trupelor, în spatele rachetelor, în spatele zidurilor reședințelor și palatelor sale” și în spatele cetățenilor săi.

„El se ascunde în spatele vostru și vă distruge țara și viitorul. Nimeni nu vă va ierta niciodată pentru teroare”, a transmis Zelenski.

Volodimir Zelenski a adăugat că majoritatea rachetelor rusești lansate asupra Ucrainei au fost interceptate de forțele de apărare aeriană.

„Dacă nu ar fi fost apărarea aeriană, numărul victimelor ar fi fost diferit. Mult mai mare”, a spus el. „Și asta e încă o dovadă pentru întreaga lume că sprijinul pentru Ucraina trebuie sporit”.

„2023, anul victoriei noastre!” - spune Zelenski în urările sale de Anul Nou

Anul 2023 va fi anul victoriei în războiul împotriva Rusiei, a proclamat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un mesaj emoţionant transmis ulterior cu ocazia Anului Nou.

„Au mai rămas câteva minute până la Anul Nou. Vreau să ne urăm tuturor un singur lucru - victoria. Şi acesta este principalul lucru. O singură dorinţă pentru toţi ucrainenii. (...) La mulţi ani 2023, anul victoriei noastre!”, a spus, printre altele, Volodimir Zelenski în mesajul său.

___