Retorica Parisului, formată pe de o parte din declarațiile iubitoare de pace ale președintelui țării, Emmanuel Macron, și, pe de altă parte, din promisiunile cu acțiuni militare în creștere ale serviciului diplomatic, seamănă cu un șpagat pe două scaune, a scris marți pe contul său Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria ZaharovaFoto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

Reprezentanta MAE rus a atras atenția asupra declarației ministrului francez de externe, Catherine Colonna, care a spus că Parisul va furniza în curând Kievului un nou lot de sisteme de apărare aeriană.

„La Paris, jocuri cu roluri ale unui președinte bun, căruia îi pasă de pace, și ale unui Minister de Externe rău, care escaladează ostilitățile? Acestea seamănă mai mult cu un șpagat pe două scaune” - a comentat Zaharova, potrivit agenției ruse TASS, citată de Rador.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat recent, într-un interviu acordat canalului de televiziune TF-1, după încheierea vizitei sale în SUA, că viitoarea arhitectură europeană de securitate ar trebui să ofere garanții Rusiei.

Potrivit afirmațiilor acestuia, această problemă va face parte din negocierile despre pace, așa că „trebuie să ne gândim la modul în care Franța și UE își pot proteja aliații și, în același timp, să ofere Rusiei garanții de securitate în momentul în care vor reveni la masa de negocieri”.

Totodată, Macron a subliniat că nu vede variante militare pentru soluționarea conflictului ucrainean și a spus că singura cale de ieșire din această situație este pe calea negocierilor.

___