Vladimir Putin va merge în Donbas „la momentul potrivit”, a afirmat sâmbătă Kremlinul, în condițiile în care președintele rus nu s-a deplasat până acum în această zonă din estul Ucrainei pe care a anexat-o la sfârșitul lunii septembrie, fără ca armata sa să o controleze însă în totalitate, informează AFP.

Dmitri Peskov si Vladimir PutinFoto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

„La momentul potrivit, desigur, (o astfel de vizită) se va produce. Este o regiune a Rusiei”, a declarat presei purtătortul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, întrebat despre o eventuală vizită a lui Putin în Donbas.

În septembrie, liderii pro-ruşi instalați în patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk (ambele din est), Herson şi Zaporojie (din sud) - i-au „cerut oficial” lui Vladimir Putin să încorporeze teritoriile respective în Federaţia Rusă, după aşa-zise referendumuri de anexare, calificate drept o „farsă” de către Kiev şi, practic, de întreaga comunitate internaţională.

Putin a oficializat anexarea celor patru regiuni ucrainene prin semnarea, la 30 septembrie, a unor „tratate de unire” cu Rusia.

___