Rusia nu va folosi arme nucleare în invazia sa în Ucraina, a susținut într-un interviu la CNN ambasadorul Kremlinului în Marea Britanie, Andrei Kelin.

Ambasadorul Rusiei la Londra, Andrei KelinFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Jurnalista CNN Christiane Amanpour a postat miercuri pe Twitter un scurt fragment dintr-un interviu cu ambasadorul rus Andrei Kelin, interviu ce va fi difuzat integral în cursul serii.

„În primul rând, ministrul apărării Serghei Șoigu i-a asigurat, încă o dată, pe fiecare din miniștri că nu vom folosi arme nucleare. Și nu există nicio declarație făcută fie de președinte (Putin, n.r.) sau vreun alt responsabil... Nu vorbesc de jurnaliști și de toate discuțiile de la televizor... Deci, Rusia nu va folosi arme nucleare, este exclus” - spune Andrei Kelin în extrasul video.

După cum punctează și Christiane Amanpour în postare, comentariile diplomatului rus vin în aceeași zi în care Rusia a făcut demonstrație nucleară de forță, sub supravegherea lui Vladimir Putin, care a asistat prin videoconferinţă la acest antrenament.

Ce declarații a mai făcut ambasadorul Rusiei în Marea Britanie

​Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin, spunea la sfârștiul lunii mai într-un interviu pentru BBC că toate atrocităţile comise de soldaţii lui Putin în Bucha sunt o „născocire”.

Ambasadorul rus în Marea Britanie, Andrei Kelin, și alți diplomați ruși nu mai au voie din 20 iunie să intre în sediul parlamentului de la Londra „până la o nouă notificare”, potrivit unui mesaj trimis de preşedinţii Camerei Comunelor şi Camerei Lorzilor.

___