Ucraina reuşeşte să se apere cu tot mai mult succes împotriva atacurilor ruse cu drone iraniene, potrivit serviciilor de informaţii britanice, informează luni dpa și Agerpres.

Drona kamikaze iraniană lansată asupra KievuluiFoto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Dronele sunt încete, zgomotoase şi zboară la altitudine joasă, ceea ce le face „uşor de doborât utilizând apărarea antiaeriană convenţională”, subliniază Ministerul Apărării britanic pe Twitter, luni, în evaluarea sa zilnică asupra războiului din Ucraina.

Oficiali din Ucraina susţin că peste 85% dintre aceste atacuri cu drone Shahed 136 de fabricație iraniană au fost interceptate, informează ministerul.

Moscova utilizează tot mai mult astfel de „drone kamikaze” în condiţiile în care începe să ducă lipsă de arme de precizie cu rază lungă de acţiune, susţine Londra.

Actualizările zilnice bazate pe surse din cadrul serviciilor de informaţii, pe care Londra le publică de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie, sunt calificate de Kremlin drept „propagandă”.

Pe teren, o serie de atacuri cu drone şi rachete cu rază lungă de acţiune întreprinse de armata rusă în ultimele două săptămâni au avut un impact major asupra infrastructurii critice din Ucraina, precum centralele electrice, lăsând sute de mii de oameni fără curent în timpul weekendului.

Atât Uniunea Europeană, cât și Statele Unite și Marea Britanie au impus sancțiuni împotriva companiei iraniene care produce dronele Shahed și entităților care le furnizează forțelor armate ruse.

Urmărește ultimele evoluții din a 243-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.