Statele Unite au impus miercuri noi sancțiuni Rusiei din cauza războiului din Ucraina, vizând o rețea pe care Washingtonul o acuză că achiziționează tehnologii militare și cu dublă utilizare de la producătorii americani și le furnizează utilizatorilor ruși, potrivit Reuters.

Soldatii rusi invată să folosească o dronă adaptată să care o grenadă - Războiul din UcrainaFoto: Pavel Lvov / Sputnik / Profimedia

Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că a impus sancțiuni împotriva cetățeanului rus Yury Yuryevich Orekhov, pe care l-a acuzat că este un agent de achiziții, și împotriva a două dintre companiile sale - Nord-Deutsche Industrieanlagenbau GmbH și Opus Energy Trading LLC.

Secretarul adjunct al Trezoreriei, Wally Adeyemo, a declarat că sancțiunile și controalele la export impuse de o coaliție largă de aliați au făcut ca Rusia să se lupte din ce în ce mai mult pentru a-și asigura "inputurile și tehnologiile" pentru războiul său.

"Știm că aceste eforturi au un efect direct pe câmpul de luptă, deoarece disperarea Rusiei a determinat-o să apeleze la furnizori inferiori și la echipamente învechite", a declarat acesta într-un comunicat.

Urmărește ultimele evoluții din a 238-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.