Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fost președinte rus, a fost pus de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) pe lista infractorilor. El este căutat pentru încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei.

Dmitri Medvedev, cautat de Serviciul de Securitate al Ucrainei pentru încălcarea integrității teritoriale Foto: captura Ministerul ucrainean al Afacerilor Interne

Dmitri Medvedev apare pe lista de urmăriți a Ministerului Afacerilor de Interne al Ucrainei, relatează Ukrainska Pravda.

Ucraina l-a pus sub acuzare pe Medvedev în temeiul art. 110.2 din Codul penal (încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei săvârșită de un membru al autorităților publice).

Acest articol prevede o pedeapsă de la cinci la zece ani închisoare, cu sau fără confiscarea averilor.

Potrivit site-ului Ministerului de Interne, Medvedev a fot dat dispărut la 1 martie.

Luni, Medvedev a spus că Rusia pregătește alte noi atacuri masive asupra orașelor ucrainene, subliniind că „scopul ar trebui să fie dezmembrarea completă a regimului politic al Ucrainei”, care „este o amenințare directă pentru Rusia”, potrivit Ukrainska Pravda.

„Primul act s-a încheiat. Vor urma mai multe. Îmi voi exprima poziția personală. Nu pot să nu menționez asta acum. Statul ucrainean în configurația sa actuală cu regimul politic nazist va reprezenta o amenințare constantă, directă și clară pentru Rusia. Prin urmare, pe lângă protejarea poporului nostru și protejarea granițelor țării, scopul acțiunilor noastre viitoare, în opinia mea, ar trebui să fie dezmembrarea completă a regimului politic al Ucrainei”, a scris Medvedev pe Telegram.

Cel puțin 11 persoane au murit, iar alte 64 au fost rănite în urma mai multor atacuri rusești cu rachete asupra orașelor ucrainene.

Potrivit primarului din Kiev, Vitali Kliciko, 5 persoane au murit și 51 au fost rănite, dintre care 42 au fost spitalizate doar în capitala ucraineană, în urma exploziilor.

Ministerul rus al apărării a anunțat că a lovit luni "toate țintele desemnate" într-un atac masiv cu rachete asupra infrastructurii militare, de comunicații și energetice din Ucraina, transmite Reuters. Serviciile de informații militare ucrainene spun că Rusia pregătește atacul de la începutul lunii octombrie.