Moscova l-ar fi demis pe comandantul Districtului Militar de Est al armatei ruse, general-colonelul Alexander Chaiko, a relatat vineri portalul de știri RBC, preluat de The Guardian.

Alexander ChaikoFoto: - / Sputnik / Profimedia

Chaiko este astfel cel mai recent oficial demis dintr-o serie de înalţi oficiali care au fost concediaţi după o serie de înfrângeri şi umilinţe suferite de Rusia în războiul declanșat în Ucraina.

Publicația RBC relatează că general-locotenentul Rustam Muradov a fost numit în schimb să conducă Districtul Militar de Est, care acoperă trupele cu baza în Orientul Îndepărtat Rus.

Districtul Militar de Est este unul dintre cele cinci care alcătuiesc forţele armate ale Rusiei.

Nu există o confirmare oficială a schimbării din funcție din partea Kremlinului sau a Ministerului rus al Apărării, dar șeful regiunii natale al lui Muradov, Daghestan, l-a felicitat pe acesta pentru numirea sa la comanda Districtului Militar de Est.

Luni, RBC a relatat și despre demiterea comandantului Districtului Militar de Vest al armatei ruse, general-colonelul Alexander Juravliov, care a fost înlocuit cu general-locotenentul Roman Berdnikov.

Anunţul demiterii lui Juravliov a venit la scurt timp după pierderile dramatice înregistrate de Rusia în nord-estul Ucrainei, luna trecută, şi a recuceririi de către forţele ucrainene a orașului Lîman. Moscova a folosit Lîmanul ca un important centru logistic în regiunea Doneţk.

___