Statele Unite urmăresc „îndeaproape” acțiunile Rusiei la centrala nucleară de la Zaporojie, în contextul îngrijorărilor că președintele Vladimir Putin ar putea escalada războiul pe care l-a declanșat în Ucraina, și își „analizează bine” răspunsul pentru orice eventuală folosire a armelor nucleare de către Rusia - a declarat la CNN John Kirby, coordonatorul pentru comunicaţii strategice al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă.

John KirbyFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Urmărim cât de îndeaproape putem. Și nu am văzut nimic care să ne determine să ne schimbăm postura strategică de descurajare. Deci, luăm în serios aceste amenințări”, a spus John Kirby la CNN, adăugând că nu sunt indicii că Putin ar fi trecut la pregătiri pentru un atac nuclear.

Kirby a sugerat că Statele Unite au luat măsuri în vederea pregătirii unui răspuns în cazul în care Rusia ar folosi arme nucleare.

„Este o retorică iresponsabilă ce vine din partea unei puteri nucleare moderne, deci bineînțeles că am analizat bine cum ne putem asigura că vom putea proteja interesele noastre de securitate națională și ale aliaților noștri din NATO”, a spus el.

___