Doi piloți ucraineni au reușit să scape ca prin urechile acului după ce avionul lor de bombardament/atac la sol Su-24M a fost lovit de o rachetă sol-aer și a fost țintit de altele înainte să se prăbușească la sol.

Pilotii s-au ejectat cu cateva secunde inainte ca avionul Su-24 sa se prabuseascaFoto: Captura video

Avionul Su-24M este deja în flăcări când începe înregistrarea care surprinde momentele după ce el a fost lovit de o rachetă lansată de la sol de un sistem antiaerian rusesc, piloții încercând să mențină în aer aeronava militară, în pofida incendiului puternic.

După cum arată imaginile video, tentativele acestora de a salva avionul nu au succes și rușii lansează noi rachete în direcția sa, cele mai vizibile fiind cele de la secunda 00:24, în timp ce aeronava Su-24 încă este la o altitudine destul de înaltă, și o alta chiar înainte ca avionul să se prăbușească la sol.

Deși momentul nu se vede foarte bine pe înregistrare din cauza watermark-ului, cei doi piloți reușesc să se ejecteze tocmai în secunda 24 a filmării, la fracțiuni de secundă înainte ca o rachetă să treacă razant pe lângă avionul lor. O captură de ecran făcută două secunde mai târziu surprinde mai bine momentul:

Doar câteva secunde mai târziu avionul se prăbușește la sol și pentru câteva momente parașutele piloților pot fi văzute în partea stângă a ecranului, înainte ca atenția celui care a filmat să se îndrepte spre explozia uriașă ce urmează impactului aeronavei cu solul:

Înregistrarea a fost geolocalizată independent ca fiind filmată în regiunea Nikolaev din sud-vestul Ucrainei și la nord de regiunea Herson unde forțele armate ucrainene au lansat o ofensivă în urmă cu o lună.

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare cu doar câteva zile în urmă a surprins două avioane Su-24M atacând poziții rusești din regiunea Herson, fiind extrem de probabil ca misiunile forțelor aeriene ucrainene din sudul țării să fie în susținerea ofensivei de la sol în contextul pierderilor grele înregistrate de forțele terestre de aici.

Urmărește ultimele evoluții din a 219-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.