Compania aeriană națională rusă, Aeroflot, a declarat că va da banii înapoi persoanelor care nu au putut zbura conform planului, dacă vor fi încorporați după anunțul președintelui Vladimir Putin de mobilizare parțială, relatează Guardian.

zborurile cu plecare din Rusia in ziua in care Putin a anuntat mobilizarea partialaFoto: captura flightradar24

Cetăţenii ruşi chemați să se înroleze în cadrul mobilizării anunțate de Putin au dreptul la o rambursare a biletului de avion, a spus compania într-un comunicat.

Kremlinul a respins informațiile privind un exod de bărbați ruși cu vârstă de încorporare după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială, catalogându-le drept „exagerate”.

Cu toate acestea, în Rusia au crescut prețurile biletelor de avion din cauza cererii mari, cozi la graniță.

Datele despre vânzările la bilete de avion au arătat că zborurile din Moscova către capitalele Georgiei, Turciei și Armeniei, toate destinațiile care permit rușilor să intre fără viză, s-au epuizat în câteva minute de la anunțul lui Putin de miercuri.

Proteste de amploare redusă au izbucnit în 39 de orașe din Rusia, autoritățile arestând până miercuri seara peste 1.000 de persoane care au fost agresate și tratate cu violență de către forțele de ordine, deși oamenii protestau pașnic.

Unii dintre bărbații luați pe sus de forțele de ordine au primit ordine de încorporare în armată la secțiile de poliție.

În informarea sa obișnuită cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să nege informațiile din mass-media rusă conform cărora unor protestatari anti-mobilizare reținuți miercuri seara au primit proiecte de documente.

„Acest lucru nu este împotriva legii”, a spus el.

Citește și: