Zborurile care au plecat miercuri din Moscova și Sankt Petersburg fie s-au vândut, fie au crescut vertiginos după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea rezerviștilor.

zborurile cu plecare din Rusia in ziua in care Putin a anuntat mobilizarea partialaFoto: captura flightradar24

În acest context, imaginea zilei vine de la Flightradar24:

Aproape toate zborurile din Rusia au fost vândute la doar câteva ore după ce Putin a declarat o mobilizare parțială a rezerviștilor. Zborurile de la Moscova către capitalele Georgiei, Turciei și Armeniei, toate destinațiile care permit rușilor să intre fără viză, s-au epuizat în câteva minute de la anunțul lui Putin, potrivit datelor despre vânzările de bilete de avion, potrivit The Guardian.

Zborurile directe din Moscova către Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan și Kârgâzstan au devenit, de asemenea, indisponibile.

CNN relata după-amiează că, potrivit Google Trends, a existat o creștere bruscă a numărului de persoane care caută „Aviasales”, care este un motor de căutare al zborurilor din Rusia. Numărul persoanelor care caută zboruri crescuse de patru ori în ultimele 24 de ore.

Un studiu privind tarifele dus-întors în zilele următoare către Belgrad, Tel Aviv și Istanbul arată o dublare și triplare a prețurilor.

Site-ul web al transportatorului de stat rus Aeroflot a arătat că numai bilete de clasa business erau disponibile pentru zborurile către Armenia miercuri. Potrivit site-ului Aviasales miercuri seara, biletele dus de la Moscova în capitala armeană Erevan au fost disponibile joi pentru 4.241 USD, cu multiple escale.