​Un bilet de avion de la Moscova la Dubai ar fi ajuns să coste și un milion de ruble, adică 16600 de euro, potrivit unui screenshot de pe un site de vânzare de bilete de avion, ce a circulat astăzi în Rusia pe Telegram și WhatsApp.

Bilet de avion Moscova-DubaiFoto: Screenshot via Telegram

Un bilet de avion Moscova-Dubai poate să fie cumpărat, în mod normal, cu un preț de până în 1000 de euro, dus- întors, potrivit celor care fac în mod regulat această cursă. Bineînțeles, prețul depinde de mai multe criterii, timpul rămas până la plecare etc.

După anunțul lui Putin din această dimineață referitor la mobilizarea parțială a rezerviștilor pentru războiul din Ucraina prețul biletelor de avion au explodat.

Potrivit unor simulări pe site-urile specializate, FlyDubai nu mai are nicio cursă pentru aceste zile pentru Dubai. Primele zboruri pentru care se mai găsesc bilete încep din 26 septembrie și 27 septembrie și costă peste 3 mii de dolari, doar dus.

În același timp, pe rețele sociale precum Telegram sau WhatsApp a circulat și un screenshot al unui bilet Moscova Dubai, cu compania Emirates, care ar fi ajuns să coste și peste un milion de ruble, adică 16.600 euro.

Chiar dacă nimeni nu a putut verifica autenticitatea prețului, informația vine în contextul în care foarte mulți ruși și-au căutat bilete de avion către destinații străine, după ce președintele țării a anunțat mobilizare parțială pentru rezerviștii din armată.