Președintele rus Vladimir Putin a declarat în timpul primului discurs în care s-a adresat națiunii de când a lansat invazia în Ucraina că a semnat un decret prinvid mobilizarea parțială în Rusia, însă Kremlinul omite să specifice, inclusiv pe site-ul său, care este conținutul celui de-al șaptelea paragraf în care se face referire la numărul de persoane care vor fi chemate sub arme, relatează publicația economică rusă Kommersant.

Dmitri Peskov, ​purtătorul de cuvânt al lui Vladimir PutinFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Cel de-al șaptelea punct al decretului prezidențial se referă la numărul de persoane care urmează să fie mobilizate, potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia, capitolul este pentru uz oficial, iar Kremlinul nu poate dezvălui conținutul lui, cu toate că ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că vor fi chemați sub arme 300.000 de rezerviști.

Decretul lui Vladimir Putin, publicat pe site-ul Kremlinului, omite cel de-al șaptelea punct despre care se spune că este "pentru uz oficial".

"Într-adevăr, acesta (al șaptelea paragraf al decretului - n.r.) este pentru uz oficial, așa că nu pot să-l dezvălui", a declarat Peskov în timpul unei conferințe de presă.

"Singurul lucru pe care îl pot spune este că Serghei Șoigu a spus în interviul său - 300.000 de oameni. Vorbim de până la 300.000 de persoane acolo”, a comentat Peskov.

Kremlinul va anunța ”în curând” excepțiile

Guvernul rus va anunța "în curând" ce categorii de cetățeni vor fi exceptate de la o mobilizare a rezerviștilor cu experiență militară pentru a lupta în Ucraina, a anunțat miercuri Kremlinul, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze posibilitatea închiderii frontierelor pentru a împiedica bărbații să se sustragă de la convocare.

-------

Urmărește ultimele evoluții din a 210-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.