Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat vineri că Rusia se află sub "presiune" pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, după ce Beijingul și Delhi și-au exprimat îngrijorarea privind războiul din Ucraina, potrivit AFP.

Secretarul de Stat al SUA, Antony BlinkenFoto: Alex Brandon / AFP / Profimedia

"Cred că ceea ce auzim din partea Chinei și a Indiei reflectă preocupările din întreaga lume cu privire la impactul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, nu doar pentru poporul ucrainean", a declarat șeful diplomației americane în fața presei, subliniind că "acest lucru sporește presiunea asupra Rusiei pentru a pune capăt agresiunii sale".

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că înțelege faptul că liderul chinez Xi Jinping s-a arătat „îngrijorat” de situația din Ucraina, ceea ce reprezintă o recunoaștere surprinzătoare a fricțiunilor existente între Moscova și Beijing în privința războiului din Ucraina, informează Reuters.

Putin și Xi s-au întâlnit în marja summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai din Uzbekistan. A fost prima lor întâlnire față în față de când Rusia și-a lansat „operațiunea militară specială" în Ucraina.