Lupte grele se dau în continuare în sudul Ucrainei, inclusiv bombardamente în orașul Enerhodar, în apropiere de centrala nucleară Zaporojie, ocupată de Rusia, în timp ce armata rusă a început exerciții militare comune, denumite Vostok-2022, în prezența soldaților din mai multe țări vecine sau aliate cu Rusia, precum China, Belarus, Siria și India, într-o încercare a Moscovei de a dovedi lumii că este o putere militară, se arată în evalurea de vineri dimineață a ministerului britanic al apărării.

Militari ruși la exercițiile militare Vostok 2022Foto: Vitaliy Ankov / Sputnik / Profimedia

La 1 septembrie, Rusia și-a început exercițiile militare strategice în estul țării, numite exercițiile Vostok 2022, care se vor încheia la 5 septembrie.

În timp ce Rusia a afirmat că 50.000 de soldați vor lua parte la exerciții, este puțin probabil ca mai mult de 15.000 de persoane să fie implicate în acest an, susține ministerul britanic al Apărării.

Performanța militară a Rusiei în Ucraina a evidențiat faptul că exercițiile strategice ale Rusiei, precum Vostok, nu au reușit să susțină capacitatea armatei de a desfășura operațiuni complexe și la scară largă, afirmă serviciile secrete militare britanice.

Exercițiile militare comune de desfășoară după un scenariu bine pus la punct, nu încurajează inițiativa și urmăresc în primul rând să impresioneze liderii ruși și publicul internațional, mai apreciază ministerul britanic al apărării.

Urmărește ultimele evoluții din a 191-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.