Ministerul ucrainean al Apărării a ironizat noua explozie de la un depozit de muniție aflat în regiunea rusească Belgorod, enumerând cele „5 cauze principale” ale exploziilor din Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Încă o detonare a muniției 'din cauza căldurii' în regiunea Belgorod din Rusia. În câteva luni vom afla dacă muniția rusească poate exploda din cauza frigului”, glumește Ministerul Apărării de la Kiev pe pagina sa de Twitter.

„Cele cinci cauze principale ale exploziilor subite din Rusia sunt: iarna, primăvara, vara, toamna și fumatul”, adaugă postarea.

Autoritățile din Belgorod au anunțat marți seara o nouă explozie în această regiune de la granița cu Ucraina în care se crede că forțele armate ucrainene au efectuat mai multe atacuri pe teritoriul Rusiei de la izbucnirea războiului pe 24 februarie.

Cum au explicat rușii noua explozie din Belgorod

Guvernatorul regiunii ruse, Viaceslav Gladkov, a anunțat deflagrația pe canalul său de Telegram, afirmând:

„​Ca urmare a vremii calde (efectul de lupă a funcționat), a avut loc arderea spontană a muniției în zona satului Timonovo, pe care pompierii încă nu reușiseră să o neutralizeze”.

Oficialul rus a mai spus că explozia nu a produs victime dar că rezidenții districtului Valuiski au fost evacuați „pentru siguranța lor”.

„Unii dintre săteni au plecat singuri să locuiască cu rudele din alte aşezări”, a adăugat el, dând asigurări că situația „este sub controlul” personal al său.

Urmărește ultimele evoluții din a 181-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.