​Forțele Armate ale Ucrainei au lovit din nou podul cheie Antonovskiy de peste râul Nipru, potrivit unor anunțuri făcute luni de oficiali ucraineni și autoritățile ruse de ocupație citate de Meduza.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un anunț în acest sens a fost făcut inițial de către Natalia Gumeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operațional „Sud” al Forțelor Terestre ucrainene.

„Podul Antonovskiy este una dintre rutele de transport pe care rușii încearcă să le revigoreze, dar ei înțeleg că o structură atât de complexă nu poate fi peticită cu o găleată de beton, că necesită reparații semnificative și procese tehnologice. Prin urmare, le amintim de prezența noastră de la distanță”, a declarat ea.

Autoritățile de ocupație din regiunea Herson unde se află podul au acuzat ulterior că ucrainenii au tras asupra podului în timp ce acesta era reparat și că două persoane care se ocupau de reparații au murit. Alte 15 ar fi fost de asemenea rănite, potrivit presei ruse.

Încă o lovitură cu sisteme HIMARS împotriva podului Antonovskiy

În pofida unor informații apărute pe platformele social media care afirmă că podul ar fi fost lovit cu tiruri de artilerie, TASS, una dintre agențiile de presă ale statului rus, susține că și acest nou atac a fost efectuat de ucraineni cu lansatoare HIMARS primite de Ucraina din partea Statelor Unite.

În ultimele săptămâni armata ucraineană a lovit de mai multe ori podul Antonovskiy cu ajutorul acestor lansatoare multipe de rachete fabricate în SUA cu scopul de a tăia aprovizionarea trupelor ruse din regiunea Herson aflată în sudul Ucrainei.

În lunile iulie și august forțele armate ale Kievului au afirmat de asemenea că au „dezactivat” încă două poduri de peste Nipru, unul feroviar aflat în apropierea podului Antonovskiy și un pod de la Nova Kahovka, un alt oraș din regiunea Herson.

Urmărește ultimele evoluții din a 180-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.