O imagine distribuită joi pe platformele social media confirmă că podul Antonovskiy de peste Nipru a fost scos din uz de atacurile cu sisteme HIMARS ale forțelor armate ucrainene.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotografia a fost distribuită tocmai de Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, pe pagina sa de Twitter, acesta arătând că autoritățile locale au construit un pod de pontoane lângă podul Antonovskiy pentru a permite trecerea vehiculelor.

Presa rusă a anunțat în urmă cu o zi că podul Antonovskiy, singurul care face legătura între Rusia și forțele rusești din regiunea Herson aflată în sudul Ucrainei, a fost închis traficului după ce a fost atacat cu rachete HIMARS în cursul nopții de marți spre miercuri.

Autoritățile de ocupație instalate de ruși în regiune dădeau însă asigurări că oprirea circulației este una temporară și că podul nu a suferit avarii majore.

Forțele rusești din Herson au fost izolate

În evaluarea sa de joi dimineața privind situația luptelor din Ucraina, ministerul britanic al Apărării nota că rușii din orașul Herson sunt izolați, iar armata lor este vulnerabilă după ce Ucraina a lovit din nou cel mai important pod de peste Nipru.

Ministerul Apărării de la Londra mai notează că armata rusă este staționată pe malul vestic al Niprului, într-o poziție extrem de vulnerabilă. Podul Antonovskiy este cel mai lung de pe Nipru.

Yuri Sokolevski, șeful adjunct al Consiliului Regional din Herson, avertiza încă de săptămâna trecută că ucrainenii îi vor izola pe rușii din Herson.

„La cum stau lucrurile, orcii și simpatizanții lor din Herson ar putea fi tăiați de la rutele de aprovizionare și căile de retragere”, afirma el miercurea trecută.

În ceea ce-l privește pe Igor Ghirkin, acesta a lansat un nou atac la adresa ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu, afirmând despre acesta că este bun doar la „crescut de reni” și „tăiat lemne” și adăugând că Rusia ar trebui să îl dea la schimb în Iran pentru ministrul Apărării de la Teheran.

Urmărește ultimele evoluții din a 155-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.