Hackerii ucraineni au atacat televiziunea din Crimeea și în loc de propaganda și minciunile Rusiei despre războiul din Ucraina, rușii au urmărit apelul lui Volodimir Zelenski, relatează Unian.net.

Televiziunea rusa din Crimeea, vizata de un atac cibernetic, a difuzat un mesaj al lui ZelenskiFoto: Captura video

Acest lucru a fost raportat pe Twitter de mai multe publicații din Ucraina.

Astfel, la televiziunea din Crimeea a fost transmis unul dintre mesajele video de seară ale președintelui ucrainean, în care acesta le-a amintit oficialilor ruși că nu vor avea pace pe teritoriul Crimeei.

„Fiecare dintre oficialii ruși care au confiscat pământul prețios din Crimeea să-și amintească că acesta nu este țara unde vor avea pace”, a subliniat Zelenski.

De asemenea, cetățenilor țării agresoare li s-a arătat un videoclip patriotic ucrainean în timp ce se auzea melodia Tinei Karol „Ucraina ești tu”.

De la începutul războiului, gruparea de hackeri 'Anonymous' a revendicat mai multe atacuri cibernetice asupra mass-mediei ruse.

Hackerii au spart televiziunile de stat rusești de Ziua Victoriei pentru a difuza un mesaj despre războiul din Ucraina tocmai în ziua în care Rusia a celebrat cea mai importantă sărbătoare a sa.