Rusia a condamnat joi în termeni duri rezoluția adoptată de parlamentul leton care o desemnează drept stat care sponsorizează terorismul, Maria Zaharova acuzând o „xenofobie animalică” de partea letonă, relatează Reuters.

Maria ZaharovaFoto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

„Ținând cont că este lipsită de orice substanță cu excepția xenofobiei animalice din spatele acestei decizii, este necesar să le spunem ideologilor că sunt neonaziști”, a reacționat Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, pe canalul ei de Telegram.

Pe lângă desemnarea Rusiei drept stat care sponsorizează terorismul, rezoluția adoptată de parlamentul de la Riga cere de asemenea statelor occidentale să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei și să își sporească asistența militară, diplomatică, umanitară și financiară pentru Ucraina.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a reacționat la scurt timp după votarea rezoluției, notând pe pagina sa de Twitter că Ucraina este recunoscătoare Letoniei și că țara sa „încurajează alte state și organizații să îi urmeze exemplul”.

Săptămâna trecută Letonia a devenit prima țară europeană care a suspendat acordarea de vize cetățenilor ruși, exceptându-i de la măsură doar pe rușii ce vor să participe în țară la înmormântarea unor rude apropiate.

Urmărește ultimele evoluții din a 169-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.