Ministerul britanic al apărării sugerează în evaluarea de joi dimineață că Rusia apără în mod activ punctele de trecere peste râul Nipru, care leagă orașul Herson ocupat de ruși de restul părții sudice a regiunii Herson.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Trupele ucrainene continuă să tragă cu rachete asupra locațiilor militare rusești, grupurilor de personal, bazelor de sprijin logistic și depozitelor de muniții, ceea ce va avea foarte probabil un impact asupra reaprovizionării logistice militare ale rușilor și va pune presiune asupra elementelor militare rusești de sprijin de luptă.
  • La 3 august 2022, prima navă cu cereale ucrainene a sosit în Strâmtoarea Bosfor după ce a tranzitat Marea Neagră dinspre Odesa. Este aproape sigur că succesul acestui tranzit va duce la tranzite mai frecvente în ambele direcții. Eliminarea întârzierilor cauzate de blocada care a fost instituită din februarie 2022 va rămâne o provocare logistică.
  • Forțele ruse au poziționat, aproape sigur, reflectoare radar piramidale în apă în apropierea podului Antonivski, recent avariat, și lângă podul de cale ferată recent deteriorat din apropiere, ambele trecând peste râul Nipru în Herson, în sudul Ucrainei.
  • Reflectoarele radar sunt probabil folosite pentru a ascunde podul de imaginile radar cu deschidere sintetică și de posibilele echipamente de ochire a rachetelor. Acest lucru evidențiază amenințarea pe care Rusia o simte din cauza razei de acțiune și a preciziei sporite a sistemelor furnizate de Occident.

Podul Antonivski acționează ca o rută cheie de reaprovizionare a Rusiei și a fost atacat săptămâna trecută cu rachete de trupele ucrainene.

-------