Un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova a declarat că epoca cooperării constructive dintre Federația Rusă și Occident s-a încheiat în mod irevocabil - scrie Rador citând Gazeta.ru.

Sediul Ministerului rus de Externe, din Piața Smolenskaia, MoscovaFoto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

Directorul Departamentului pentru Planificarea Politicii Externe din Ministerul rus de Externe, Aleksei Drobinin, a afirmat, într-un articol publicat în revista „Afaceri Externe”, că epoca cooperării constructive a Rusiei cu țările occidentale s-a încheiat în mod irevocabil, indiferent care va fi rezultatul „operațiunii speciale militare” ruse din Ucraina.

„Indiferent de durata și de rezultatele operaţiunii militare speciale a Federației Ruse în Ucraina, se poate afirma deja că epoca de 30 de ani de cooperare, în general constructivă, dar nu una fără probleme, cu Occidentul s-a încheiat în mod irevocabil”, a scris el.

El a mai menționat că Rusia a intrat într-o fază acută de confruntare cu alianța formată din țări neprietenoase, condusă de Statele Unite.

„Obiectivul inamicului este de a provoca o înfrângere strategică țării noastre, eliminând-o ca competitor geopolitic”, a spus Drobinin.

Ministrul adjunct de externe al Federației Ruse, Oleg Sîromolotov, a declarat că Rusia a îndemnat Statelor Unite să folosească canalele de profil pentru a înlătura dezacordurile din sfera cibernetică.

___