Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a mulțumit Statelor Unite pentru noul ajutor militar în valoare de 550 de milioane de dolari, afirmând că Ucraina este pregătită să transforme "noaptea în zi" pentru invadatorii ruși, relatează RBC și Rador.

Sisteme HIMARSFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

"Noul pachet de ajutor militar din partea SUA - încă o investiție în securizarea flancului estic al NATO și în susţinerea democrației în UE. Artileriştii noștri sunt gata să transforme noaptea în zi pentru a-i alunga pe ocupanţii ruși din Ucraina! Mulțumim pentru leadership președintelui american, Joe Biden, și secretarului american al apărării, Lloyd Austin, precum şi întregului popor american!", a scris Reznikov pe Twitter.

Preşedintele Joe Biden a semnat luni un memorandum privind alocarea unui nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 550 de milioane de dolari. Presa americană a transmis că acest nou pachet de ajutor include, printre altele, 75.000 de obuze de calibru 155 mm şi muniţie suplimentară pentru sistemele HIMARS.

Armele occidentale primite de Ucraina provoacă îngrijorare la Moscova

O analiză publicată marți de Centrul de Analiză Politică Europeană arată că prelungirea "operațiunii militare speciale din Ucraina provoacă îngrijorări printre experții militari ruși, indiferent cât de loiali ar fi Kremlinului.

Printre temerile acestora se numără numărul tot mai mare de lansatoare HIMARS și alte arme occidentale primite de ucraineni în condițiile în care forțele armate ruse se confruntă cu un deficit sever de rezerve și voluntari.

O altă îngrijorare majoră o reprezintă capacitatea industriei ruse de apărare de a susține un război prelungit în condițiile sancțiunilor istorice impuse de Occident.

Mai multe despre acest subiect aici:

Citește ultimele evoluții din a 160-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.