​Un ofițer de poliție din orașul Herson, ocupat de ruși, a fost ucis miercuri de un dispozitiv explozibil instalat de „mișcarea de rezistență” ucraineană, iar un altul a fost rănit, a anunțat Ministerul Apărării al Ucrainei, relatează Reuters.

Foto:

Uciderea polițistului este ultima acțiune de acest fel dintr-o serie de atacuri asupra oficialilor locali din regiunile capturate de Rusia de când aceasta a invadat Ucraina în februarie.

„Mișcarea de rezistență eliberează Hersonul de trădători”, a spus direcția de informații a ministerului pentru apărare într-un comunicat. Dispozitivul a fost pornit prin control radio pe o stradă la nord de centrul orașului, se arată în comunicat.

Sâmbătă, direcția a cerut cetățenilor din regiunea Herson să dezvăluie unde locuiesc trupele Moscovei și care localnici colaborează cu autoritățile de ocupație.

În iunie, un oficial pro-rus din regiunea Herson a fost ucis într-o explozie, a declarat agenția de presă RIA. La începutul aceleiași luni, șeful serviciului penal din regiune a fost dus la spital după ce o bombă a explodat în apropierea mașinii sale, a declarat agenția Tass.

Citește și:

„Spuneți-ne unde locuiesc rușii”. Ucraina cere cetățenilor din Enerhodar să dezvăluie informații despre ocupanți și colaboratorii ruși

Urmărește ultimele evoluții din a 154-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.