​Forțele armate ucrainene au anunțat eliminarea unui ofițer rus decorat personal pentru curaj de către ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu în luna mai.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul eliminării căpitanului Serghei Rzhavin a fost făcut de colonelul ucrainean Anatoli Stefan, cel care a anunțat anterior lichidarea a numeroși comandanți și generali ruși.

„Căpitanul Serghei Rzhavin a făcut un 'gest de bunăvoință' - denazificat și demilitarizat oficial. În mai 2022 el a primit medalia 'Pentru Curaj' (genocid împotriva națiunii ucrainene)”, notează Stefan într-o nouă ironie la anunțul făcut pe 30 iunie de Moscova că se retrage de pe Insula Șerpilor „în semn de bunăvoință” ca să arate că nu blochează exporturile ucrainene de cereale.

Stefan a ironizat în mod asemănător și eliminarea locotenentului Serghei Zaharov, un comandant al Forțelor Aeropurtate Ruse, pe 4 iulie.

Cine este noul ofițer rus ucis în Ucraina

Moartea ofițerului rus a fost anunțată inițial pe Vkontakte, echivalentul rusesc al Facebook, pe pagina școlii gimnaziale unde acesta și-a făcut studiile primare.

Spre deosebire de alți ofițeri sau comandanți uciși în Ucraina, postarea oferă destul de multe informații despre acesta.

„Pe 7 iulie 2022, Serghei Rzhavin a murit în urma unei răni incompatibile cu viața în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina”, anunța Școala Sovietică nr. 2 din Sovețki, o localitate din regiunea Leningrad aflată în Istmul Carelia.

„Rzhavin Serghei Valerievici s-a născut pe 7 ianuarie 1990. În 1997 a plecat să studieze în clasa I a gimnaziului sovietic nr. 2. Din 2003, a studiat la școala de cadeți. În timpul studiilor, s-a dovedit pozitiv, s-a arătat a fi un student capabil. A prezentat rezultate bune în studiul materiilor din ciclul fizic și matematic”, notează pagina de Vkontakte.

Pe lângă multe alte înflorituri legate de realizările școlare ale lui Rzhavin, postarea mai notează că „Serghei a intrat la Școala superioară de comandă militară din Novosibirsk, pe care a absolvit-o cu succes în 2012”.

Aceasta amintește de asemenea că ofițerul a fost decorat în 2021 cu Ordinul Curajului de Serghei Șoigu și că în luna mai a acestui an a primit Medalia pentru Curaj din partea ministrului rus al Apărării.

„Părinții erau mândri de fiul lor și l-au susținut mereu. Serghei are doi copii minunați, pentru care a fost întotdeauna un exemplu”, conchide postarea făcută pe Vkontake de școala gimnazială pe care a urmat-o ofițerul rus.

Urmărește ultimele evoluții din a 141-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.