Un comandant al trupelor de cazaci ruși, Serghei Kapitonov, a fost ucis accidental duminică în timpul unor antrenamente care se desfășurau în localitatea Severny din regiunea Moscova, transmite agenția rusă de presă RIA Novosti, citând oficiali ruși.

CazaciFoto: Francois Nascimbeni / AFP / Profimedia Images

Un bărbat a fost ucis accidental cu o sabie la o sesiune de antrenament al cazacilor din regiunea Moscova, a declarat asistenta șefului departamentului de investigaţii al Comitetului de anchetă al Rusiei pentru regiunea Moscova, Olga Vradiy.

O sursă din cadrul forțelor de ordine a declarat pentru RIA Novosti că persoana ucisă accidental este atamanul Marii Frății a trupelor de cazaci din Rusia și de peste hotare, Serghei Kapitonov.

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost acuzat de omor prin neglijență după ce l-a omorât din greșeală pe comandantul cazac.

Potrivit anchetatorilor, duminică în timp ce se antrena cu alți cazaci pe un șantier din localitatea Severny, regiunea Moscova, bărbatul care mânuia sabia nu a observat atamanul care se apropia din spate și l-a lovit în piept, acesta murind pe loc.

Bărbatul și-a recunoscut vina și acum se află în arest la domiciliu, potrivit RIA Novosti.

Citește și:

---