Forțele ucrainene au executat peste 30 de lovituri asupra unei baze rusești în orașul Melitopol, ocupat de Rusia în sudul țării, a declarat duminică primarul ucrainean în exil al orașului, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„La ora 3 și la ora 5, au avut loc peste 30 de lovituri exclusiv asupra unei baze militare", a spus pe Telegram primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, care se află în prezent pe teritoriul controlat de Ucrainam, adăugând că baza a fost „scoasă din acțiune".

Fedorov a mai afirmat și că o acțiune a rezistenței ucrainene din zona ocupată a făcut ca un tren blindat rusesc care transporta muniții să deraieze sâmbătă în apropiere de Melitopol.

Agenția rusă de știri RIA a relatat că Ucraina a lovit zona din Melitopol în care se află aeroportul orașului, dar nu a precizat ce a fost lovit.

Liderul local pus de ruși în Melitopol, Vladimir Rogov, a declarat că aproximativ 16-18 rachete ucrainene trase din lansatoare multiple au lovit Melitopolul în două serii, la orele 03:00 și 04:45.

Atacul masiv de azi noapte pare să fi fost efectuat cu lansatoarele moderne HIMARS primite de la americani, care pot trage salve câte 6 rachete de precizie de 227 mm M30/M31, cu rază de acțiune de până la 70 kilometri.

Melitopolul ocupat este un centru logistic important pentru armata Moscovei, la fel ca Belgorodul, orașul din Rusia care ar fi fost atacat azi-noapte de ucraineni, posibil cu rachete balistice Tochka-U.

___