Cel puțin trei persoane au fost ucise și zeci de clădiri rezidențiale au fost avariate în orașul rus Belgorod, în apropiere de granița cu Ucraina, a declarat guvernatorul regional, după ce au fost raportate mai multe explozii în oraș, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cel puțin 11 blocuri de apartamente și 39 de case private au fost avariate, dintre care cinci au fost distruse, a scris guvernatorul Viaceslav Gladkov pe aplicația de mesagerie Telegram.

Gladkov a declarat anterior că „incidentul" este în curs de investigare, adăugând: „Probabil că sistemul de apărare aeriană a funcționat".

Cel puțin patru persoane au fost rănite și două spitalizate, inclusiv un băiat de 10 ani, a afirmat Gladkov.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent informațiile. Nu a existat nicio reacție imediată din partea Ucrainei la aceste relatări.

Belgorod, un oraș de aproape 400.000 de locuitori la aproximativ 40 km nord de granița cu Ucraina, este centrul administrativ al regiunii Belgorod.

De când Rusia a lansat invazia la 24 februarie, au existat numeroase relatări privind atacuri asupra Belgorodului și a altor regiuni de la granița cu Ucraina, Moscova acuzând Kievul că a efectuat atacurile.

Ucraina nu a revendicat responsabilitatea pentru atacurile anterioare, dar a descris incidentele drept răzbunare și „karma" pentru invazia Rusiei.

___