Forțele ucrainene au publicat un nou clip cu sistemul antitanc Stugna-P în acțiune. Clipul este o compilație a mai multor atacuri în care ucrainenii reușesc să lovească tancurile rusești, uneori chiar sub uralele soldatului care a lansat atacul.

Stugna-P si uralele de bucurie ale ucrainenilor care lovesc tintele rusestiFoto: Captura video

Compilația surprinde momentele în care ucrainenii folosesc deja faimosul sistem Stugna-P pentru a lovi vehiculele rusești. La lovirea țintei, unii dintre soldați se aud cum izbucnesc în urale sau chiar bat din palme.

Atacurile conduse cu sistemul Stugna-P sunt printre cele mai distribuite pe rețelele de socializare.

Stugna-P, una dintre cele mai versatile arme ale ucrainenilor, a fost folosit și în lovituri directe asupra soldaților ruși sau în atacuri asupra unor depozite de muniție de mici dimensiuni.

Ce este sistemul Stugna-P

Stugna-P este un sistem portabil anti-tanc semi-automat ce lansează rachete ghidate cu laser și are posibilitatea de corectare ulterioară, cu ajutorul unui joystick, a traseului rachetei, lucru observat în mai multe înregistrări distribuite pe rețelele de socializare.

Sistemul Stugna-P a fost folosit cu mare succes de către soldații ucraineni. Cu o rază de acțiune mult mai mare față de alte sisteme similare, rachetele sale pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 5,8 km.

Pe lângă lovituri împotriva unor tancuri și vehicule blindate, ucrainenii au reușit să doboare inclusiv un elicopter de atac rusesc Alligator cu acest sistem.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro