Cele mai dure lupte în Ucraina se duc acum pe frontul de est, în zona Lisichansk-Severodonețk, iar multe din atacurile de artilerie lasă urme care se văd de la kilometri depărtare.

Frontul de est din UcrainaFoto: Captura video

Noi imagini filmate de la mare înălțime cu o dronă arată un peisaj dezolant: urmările atacurilor se văd din toate direcțiile, coloane de fum ridicându-se peste tot.

La un moment dat - la minutul 1:15 - apare și orășelul Toșkivka, distrus aproape în totalitate, o localitate fantomă.

Cele mai dure lupte din Ucraina au loc acum pe frontul estic. Putin a dat termen pentru cucerirea regiunii

Cele mai dure lupte sae duc acum în zona orașelor Lisichansk și Severodonețk, aflate în estul regiunii Lugansk, au spus guvernatorul regional și Statul Major al Ucrainei. Acolo Forțele rusești au capturat mai multe așezări în ultima zi.

Președintele rus Vladimir Putin ar fi dat termen armatei sale să ajungă la graniţele administrative ale regiunii Lugansk până pe 26 iunie, iar asta implică practic și capturarea Severodonețkului, dar și a orașului de lângă - Lisichansk.

Un fost comandant al forțelor terestre americane din Europa a descris luptele din estul și sud-estul Ucrainei ca fiind un „meci de box la categoria grea" în care „nu a existat încă o lovitură de knock-out".

Severodonețk, Popasna, Dibrivne, Rubizhne și Zaporojie au avut parte toate de această luptă de tip lovitură și contralovitură", a scris pe Twitter generalul-locotenent în retragere, Mark Hertling.

„Este un meci de box la categoria grea. În două luni de lupte, nu a existat încă o lovitură de knock-out. Va veni, pe măsură ce forțele Rusiei se vor epuiza tot mai mult", a mai spus el.

VEZI ȘI:

-----------