O blocadă asupra regiunii Kaliningrad este exclusă, deoarece tranzitul mărfurilor nesancționate de UE continuă acolo, a declarat marți ambasadorul Uniunii Europene în Rusia, Markus Ederer, după ce a fost convocat la ministerul rus de externe, potrivit Reuters. Kremlinul denunță „restricții antirusești" asupra mărfurilor care tranzitează regiunea dintre Kaliningrad și restul Rusiei.

Ambasadorul UE la Moscova, Markus EdererFoto: Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia

Markus Ederer a declarat, după întâlnirea la minister, că a cerut Rusiei să rezolve problema prin mijloace diplomatice.

Ministerul rus de externe a declarat marți că l-a convocat pe ambasadorul Uniunii Europene la Moscova, Markus Ederer, în legătură cu ceea ce Kremlinul numește „restricții antirusești" asupra mărfurilor care tranzitează regiunea dintre Kaliningrad și restul Rusiei.

Ministerul rus de externe a cerut ca tranzitul către regiunea Kaliningrad să fie restabilit „imediat" și a promis că va lua măsuri dacă situația nu se va schimba.

Markus Ederer a fost convocat de ministerul rus de externe după ce Lituania a închis un coridor feroviar din Rusia până la exclava sa pentru bunuri de bază, inclusiv materiale de construcție, metale și cărbune, în baza noilor sancțiuni UE care au intrat în vigoare sâmbătă.

Citește și:

Omul din umbră al lui Putin merge la Kaliningrad după interdicția Lituaniei. Rusia amenință poporul baltic