Șefa Russia Today, Margarita Simonian, a declarat că Occidentul va ajunge să realizeze că este imposibil să nu fie prieten cu Rusia, pentru că va începe foametea.

Margarita SimonianFoto: Captura video

Margarita Simonian a spus, în timpul unui discurs la Forumul Economic de Sankt Petersburg, oamenii din Rusia au început să spună că „Toată speranța noastră este în foamete”.

„Acum va începe foametea și vor ridica sancțiunile și vor fi prieteni cu noi, pentru că vor realiza că este imposibil să nu fie prieteni cu noi”, a spus Margarita Simonian.

Astfel, Margarita Simonian se bazează pe faptul că embargoul asupra petrolului rusesc și celelalte pachete de sancțiuni vor avea efect de bumerang asupra Occidentulului.

În altă ordine de idei, Statele Unite și Uniunea Europeană au cerut Rusiei să deschidă porturile ucrainene pentru a permite exportul a milioane de tone de cereale depozitate acolo, contribuind astfel la atenuarea crizei alimentare mondiale.

În prezent, "Rusia blochează cel puțin 20 de milioane de tone de cereale ucrainene să ajungă pe piețele mondiale", a declarat Josep Borrell, care a cerut Moscovei să permită redeschiderea porturilor aflate sub blocada rusă.

Ucrainenii au declarat în repetate rânduri că rușii fură culturile de cereale. Mai multe nave de cereale încărcate de ruși în portul Sevastopol au ajuns în Siria.

Totodată, șeful Biroului președintelui ucrainean, Andrii Yermak, a declarat că Rusia încearcă să repete Holodomor, denumit și genocidul ucrainean, o foamete care a ucis, în Ucraina sovietică din 1932 până în 1933, milioane de oameni sub regimul sovietic.

„Rușii bombardează câmpurile ucrainene cu bombe incendiare. Cei care creează criza alimentară globală încearcă să reconstruiască Holodomorul.”

Simonian conduce televiziunea Russia Today din 2005 când a fost numită în funcția de redactor-șef deși avea doar 25 de ani.

Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva Margaritei Simonian încă de la sfârșitul lunii februarie ca parte a pachetului de sancționare a propagandiștilor Kremlinului.

UE a interzis canalele de propagandă rusești Russia Today și Sputnik pe 27 februarie, la 3 zile după ce Vladimir Putin a ordonat declanșarea invaziei din Ucraina.

Citește și:VIDEO Șefa Russia Today se dezice de studiile făcute în SUA: „America nu este o țară” / Ce a spus după terminarea studiilor

----