Departamentul de Stat al SUA a declarat că un al treilea american care a călătorit în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei a fost dat dispărut. Aceasta se adaugă celor doi americani dați dispăruți miercuri, relatează CNN.

Razboi UcrainaFoto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

„Din păcate, nu știm toate detaliile acestui caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, la o conferință de presă.

Price a spus că departamentul este în contact cu familiile celorlalți doi cetățeni americani capturați în Ucraina, precum și cu autoritățile ucrainene și cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii, dar că, în mod similar, nu au putut confirma informații conform cărora acești doi cetățeni au fost capturați.

„Continuăm să îi îndemnăm în orice fel pe cetățenii americani să nu călătorească în Ucraina din cauza pericolelor asociate pe care le prezintă agresiunea în curs a Rusiei”, a spus Price.

Price a mai spus că SUA nu este în contact cu Rusia în legătură cu cetățenii americani dispăruți, deoarece nu au încă „motive credibile” să creadă că rușii i-au capturat și, de asemenea, pentru că Rusia nu a pretins că i-a capturat.

„Dacă simțim că o astfel de comunicare prin intermediul ambasadei noastre din Moscova sau în alt mod ar fi productivă în ceea ce privește aflarea mai multor informații despre locul în care se află aceste persoane, nu vom ezita să facem asta”, a spus Price.

Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 113