Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, un apropiat al lui Vladimir Putin, ia în derâdere prezența liderilor europeni la Kiev, spunând despre vizita lui Macron, Scholz si Draghi, pe care îi numește „iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete" că este egală cu zero, notează dpa, citată de Agerpres.

Dmitri MedvedevFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

Fostul președinte rus și aliat-cheie al lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, consideră că vizita lui Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi, pe care îi cataloghează ca europeni „iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete", are o "utilitate zero" şi a insinuat că cei trei se îmbată cu „horilka", vodca ucraineană.

„Ei au promis din nou Ucrainei aderarea la UE şi obuziere vechi, apoi, îmbuibaţi cu horilka, se vor întoarce acasă cu trenul, ca acum 100 de ani", a scris joi pe Twitter Medvedev.

„Cu toate acestea, ei nu vor aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie", a mai scris aliatul lui Putin.

Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte al Rusiei în perioada 2008-2012 şi premier între 2012 şi 2020, deţine în prezent funcţia de vicepreşedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei.

Macron, Scholz, Draghi și ​președintele Klaus Iohannis au vizitat joi Irpin, scena unor crime de război comise de ruși în timpul ocupației, la periferia Kievului, într-o demonstrație de susținere a Ucrainei la nivel înalt.