Kremlinul sugerează că liderii europeni nu ar trebui să discute doar despre livrările de arme în cadrul vizitei lor de joi la Kiev, ci mai degrabă să „îl facă pe președintele Volodimir Zelenski să privească realist situația", relatează Reuters. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că înzestrarea Ucrainei cu armament este „inutilă”.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al KremlinuluiFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Moscova speră ca liderii Franței, Germaniei și Italiei să îl determine pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să fie realist în ceea ce privește situția din Ucraiana, atrăgând atenția că livrarea de armament suplimentar va aduce și mai multă suferință populației.

„Aș spera că liderii UE nu se vor concentra doar pe sprijinirea Ucrainei prin continuarea alimentării acesteia cu arme", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o convorbire cu reporterii.

„Acest lucru este absolut inutil, va prelungi suferința oamenilor și va provoca noi daune țării", a mai spus Peskov.

Macron, Scholz, Draghi și ​președintele Klaus Iohannis au vizitat joi Irpin, scena unor crime de război comise de ruși în timpul ocupației, la periferia Kievului, într-o demonstrație de susținere a Ucrainei la nivel înalt.