Mihailo Podoleak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a reacționat miercuri după-masa la afirmațiile fostului prim-ministru și președinte rus Dmitri Medvedev potrivit cărora Ucraina nu va mai exista pe hartă peste doi ani.

Volodimir Zelenski si Dmitro Kuleba la o sedinta a guvernuluiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

Dacă imperialismul ar avea o față, ar fi Medvedev. Un bărbat mic cu insecurități uriașe care aruncă cu otravă în direcția Ucrainei sau amenință lumea ca singurul său mod de a se afirma. Ucraina există și va exista în continuare. Întrebarea este unde va fi Dmitri Medvedev peste doi ani”, a scris Podoliak pe contul său de Twitter.

Reacția sa vine după ce Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a scris pe canalul său de Telegram miercuri dimineața că, în doi ani, Rusia va șterge de pe hartă Ucraina.

Ce a scris Dmitri Medvedev despre Ucraina

În mesajul publicat pe rețeaua socială folosită de oficialii ruși, el a pus sub semnul îndoielii solicitarea Ucrainei de a amâna cu doi ani plata a importurilor energetice din această iarnă. El a sugerat că solicitarea nu are sens pentru că peste doi ani Ucraina nu va mai exista.

„Doar o întrebare. Cine a spus că în doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?”, a scris oficialul rus, un aliat de cursă lungă al președintelui Vladimir Putin.

Odată considerat o speranță de către liberalii ruși care își imaginau că se va distanța de Vladimir Putin în perioada în care s-a aflat în fruntea statului, Medvedev s-a remarcat însă după izbucnirea războiului din Ucraina ca unul dintre cei mai agresivi oficiali de la Moscova.

În una dintre cele mai recente declarații belicoase ale sale, el a amenințat marți că Rusia va începe să bombardeze din nou orașele din vestul Ucrainei, la fel ca în primele stadii ale „operațiunii militare speciale” declanșate de Putin pe 24 februarie.

Într-o postare de săptămâna trecută, el a afirmat că îi urăște pe ucraineni și că va face tot posibilul pentru a-i face să dispară. „Cavalerii Apocalipsei sunt deja pe drum!”, amenința Medvedev.

Urmărește ultimele evoluții din a 112-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.