Dmitri Medvedev, un aliat de lungă durată al lui Vladimir Putin, care este în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat miercuri dimineață un nou mesaj în care sugerează că, în doi ani, Rusia va șterge de pe hartă Ucraina, în urma războiului.

Fostul președinte rus Dmitri MedvedevFoto: Loic VENANCE / AFP / Profimedia

În mesajul publicat pe rețeaua socială folosită de oficialii ruși, Telegram, Medvedev pune la îndoială solicitarea Kievului privind importurile de energie în această iarnă, cu opțiunea de a amâna plata cu doi ani, potrivit The Guardian.

În context, el sugerează că solicitarea nu are sens pentru că, peste doi ani, Ucraina nu va mai exista. ”Doar o întrebare. Cine a spus că în doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?”.

Nu este pentru prima oară când Medvedev amenință. Săptămâna trecută, fostul președinte al Rusiei lansa un alt mesaj de ură la adresa Ucrainei și a Occidentului, afirmând că va face tot posibilul ca ucrainenii să dispară.

”Sunt adesea întrebat de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt niște ticăloși și nenorociți. Vor moartea pentru noi, Rusia. Și cât voi fi în viață, voi face totul pentru a-i face să dispară”, scria Medvedev, într-o postare care a înregistrat 182.000 de vizualizări, potrivit Euronews.

Ținta declarațiilor actualului vicepreședinte al consiliului de securitate al lui Vladimir Putin nu este numită, însă este ușor de intuit că este vorba despre Ucraina și Occident.

Medvedev a fost președintele Rusiei în perioada 2008 – 2012, cu sprijinul lui Vladimir Putin care ocupa atunci poziția de premier.