​Un consilier al ministrului ucrainean al apărării afirmă că e nevoie ca mult mai multe arme să fie livrate urgent Ucrainei de către țările occidentale, relatează BBC.

Yuriy Sak, consilier al ministrului ucrainean al apararii, la BBCFoto: Captură Youtube

Într-un interviu pentru BBC, Yuriy Sak, consilier al ministrului ucrainean al apărării, spune că deși Ucraina este recunoscătoare pentru armamentul primit până acum de la țările occidentale, alte noi livrări nu sosesc suficient de rapid pe cât ar trebui.

„Suntem un pic îngrijorați, nu există suficientă înțelegere cu privire la nivelul amenințării cu care ne confruntăm și cu care Europa se confruntă”, a spus el.

În Severodonețk, în regiunea estică Donbas - unde luptele sunt cele mai aprige - Yuriy Sak spune că armata ucraineană continuă să protejeze orașul „cu ce putem”, dar că ar fi fost „mult mai eficientă în respingerea inamicului și eliberarea pământului ucrainean dacă am fi primit mai mult armament greu până acum”.

Avantajul Rusiei este copleșitor, a adăugat el.

„În medie, ei trag aproximativ 50.000 de focuri pe zi, asta înseamnă efectiv o cascadă de obuze, bombardamente aeriene, lovituri cu rachete”.

„Nu există nici măcar un oraș ucrainean la acest moment care să nu se afle în zona de risc. Chiar astăzi am avut un atac cu rachetă într-un oraș din regiunea Cernihiv, care nu e în estul Ucrainei. Dar cu toate acestea a fost lovit”, a spus oficialul ucrainean.

Citește și:

___________