Purtătorul de cuvânt al Legiunii internaţionale pentru apărarea Ucrainei - organism oficial al combatanţilor voluntari străini - a denunţat „starea de complezenţă” din rândul donatorilor de armament către Ucraina, afirmând că țara are nevoie de mult mai mult sprijin militar pentru a putea face față invaziei ruse, relatează CNN.

Luptatori ai Legiunii Internationale au ajuns la SeverodonetkFoto: Captura video

„E o anumită stare de complacere care pare să se fi așternut peste partenerii noștri occidentali, că armamentul deja livrat Ucrainei este cumva suficient pentru a câștiga războiul”, a declarat luni Damien Magrou, purtătorul de cuvânt al Legiunii internaţionale pentru apărarea Ucrainei (LIDU), în timpul unei conferințe de presă.

„Nu sunt (suficiente armele livrate)! Nici nu se apropie de ce ne-ar fi suficient pentru a putea să-i învingem pe ruși pe câmpul de luptă”, a transmis el.

Potrivit lui Magrou, capacitățile Ucrainei în ce privește artileria cu rază lungă de acţiune se confruntă cu mari lipsuri.

„Vă rugăm, trimiteți în continuare artilerie grea, sisteme de armament greu, rachete cu rază lungă, rachete anti-navă. De toate acestea este nevoie astăzi pe câmpul de luptă. Și ieri era nevoie. Cu cât așteptăm mai mult, cu atât vor fi mai multe morți. Iar aceste morți nu vor fi doar în rândul forțelor armate ucrainene, ci și în legiunea noastră”, a adăugat el.

___