O înregistrare video distribuită de forțele armate ucrainene arată bombardarea și distrugerea unui centru de comandament al armatei ruse.

Noua lovitura a Brigazii 40 de ArtilerieFoto: Captura video

În înregistrarea video distribuită pe Facebook de Brigada 40 de Artilerie a armatei ucrainene pot fi de asemenea văzute un tanc și alte vehicule blindate rusești ascunse la liziera unei păduri de lângă ceea ce pare a fi o instituție de învățământ, ținând cont de microbuzul școlar din curte.

Vehiculele rusești sunt și ele distruse în urma loviturilor care par să fi evitat cu succes avarierea clădirii din apropiere.

„Vă aducem la cunoștință activitatea Brigăzii Separate 40 de Artilerie 'Marele Duce Vitovt' și a grupului tactic de companie al brigăzii 3 a forțelor armate ucrainene”, notează simplu militarii ucraineni pe pagina de Facebook a unității.

În mod interesant, rușii și-au stabilit centrul de comandă într-o zonă rezidențială și au încercat ascunderea acestuia cu camuflaj militar, după cum se poate vedea în înregistrare.

Brigada 40 de Artilerie, lovituri repetate împotriva invadatorilor ruși

Deși acest atac nu a fost geolocalizat independent până la momentul publicării știrii, este foarte probabil ca el să fi avut loc în regiunea Harkov unde Brigada 40 de Artilerie pare să activeze.

Imagini video distribuite sâmbătă pe rețelele de socializare arată o lovitură spectaculoasă a unității, artileriștii acesteia reușind să distrugă camioane militare rusești chiar în parcarea unui centru de aprovizionare.

O altă înregistrare video apărută vineri în mediul online arată cum aceștia au ras de pe fața pământului o poziție de artilerie a armatei ruse, distrugând 6 lansatoare de rachete BM-21 Grad și cel puțin alte 7 vehicule militare.

Urmărește ultimele evoluții din a 110-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.