O nouă înregistrare video distribuită pe platformele social media arată lovituri spectaculoase ale forțelor armate ucrainene care au distrus complet un depozit de muniții al invadatorilor ruși.

Depozit de munitie rusesc distrus de fortele ucraineneFoto: Captura video

Imaginile au fost distribuite pe mai multe conturi de pe Twitter care urmăresc luptele din Ucraina, inclusiv Ukraine Weapons Tracker, acesta notând că a 45-a Brigadă de Artilerie a armatei ucrainene a „anihilat total” un depozit de arme rusești și cel puțin un vehicul, despre care se crede că a fost un lansator de rachete BM-21, în localitatea Voskresenka din regiunea Zaporojie.

Cei de la OSINTechnical au geolocalizat independent lovitura, notând că depozitul de muniție s-a aflat la 8 kilometri de un altul distrus de forțele armate ucrainene recent.

Rușii ar încerca să cucerească orașul Zaporojie

Loviturile armatei ucrainene vin după ce președintele Volodimir Zelenski a avertizat luni că rușii vor să cucerească orașul Zaporojie.

Orașul, care are o populație de aproximativ 720.000 de locuitori, este capitala regiunii cu același nume și unul dintre cele mai mari noduri industriale din acea parte a țării. Rusia ocupă deja zone vaste din regiune și a capturat anterior Herson și Mariupol, alte orașe mari din sudul Ucrainei.

Zelenski a spus că progresele Rusiei au creat „cea mai amenințătoare situație”, dar că forțele țării sale se străduiau să lupte. „Inamicul vrea să... ocupe orașul Zaporojie. Sunt mai mulți, sunt mai puternici, dar avem toate șansele să luptăm în această direcție”, a spus el.

Marți, președintele ucrainean a declarat într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Financial Times că „trebuie să eliberăm complet întregul nostru teritoriu, am pierdut pur și simplu prea mulți oameni ca să cedăm din teritoriu”, reiterându-și astfel afirmațiile de la începutul lunii mai când a spus că obiectivul Ucrainei în război este eliberarea tuturor teritoriilor ocupate de ruși, inclusiv a Crimeii.