Ministerul rus de Externe a anunțat că îi convoacă pe directorii instituțiilor de presă americane prezente la Moscova la o întâlnire, luni, pentru a-i notifica în legătură cu măsurile dure ce vor fi luate ca răspuns la restricțiile SUA împotriva presei ruse, relatează Reuters.

Maria ZaharovaFoto: TASS / Profimedia Images

„Dacă activitatea presei ruse - operatori și jurnaliști - nu este normalizată în Statele Unite, vor urma în mod inevitabil cele mai drastice măsuri”, a afirmat vineri purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

„În acest scop, luni, 6 iunie, șefii birourilor din Moscova ale tuturor publicațiilor americane vor fi invitați la centrul de presă al Ministerului rus de Externe pentru a le fi explicate consecințele liniei ostile adoptate de guvernul lor în sfera media”, a anunțat Zaharova. „Așteptăm cu nerăbdare”, a adăugat ea.

Rusia a acuzat țările occidentale că impun restricții injuste asupra presei sale din străinătate, inclusiv interdicții pentru unele instituții media susținute de stat.

Luna trecută, parlamentarii ruși au adoptat o lege ce le dă procurorilor puterea de a închide birourile de presă străine ce activează la Moscova dacă o țară occidentală a fost „neprietenoasă” cu presa rusă.

Washingtonul a impus sancțiuni împotriva unor posturi de televiziune rusești de stat, despre care spune că răspândesc dezinformare pentru a susține războiul Rusiei în Ucraina.

____