Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a subliniat că rușii au devenit isterici după ce autoritățile americane au decis să furnizeze Ucrainei lansatoare MLRS și a cerut Occidentului să nu ezite să meargă mai departe și să continue să facă presiuni asupra Rusiei, relatează Ukrainska Pravda.

Mykhailo Podoliak Foto: Captura video

„Toți acești subiecti ruși sunt dezgustători. La toate nivelurile... Ei intră pe teritoriul unei alte țări și distrug infrastructura la scară largă, masacrează civili și demolează în mod deliberat toate orașele noastre. Ei îi spun într-un termen dezgustător și fals: „operațiune militară specială””, spune Podoliak pe pagina sa de Telegram potrivit Ukrainska.

Consilierul subliniază că Rusia folosește în Ucraina toate tipurile de artilerie gre și lansatoare de rachete și bombe, inclusiv rachete de croazieră cu rază de acțiune de peste 1000 km, dar „imediat ce rușii au aflat că Ucraina va primi în continuare MLRS cu o rază normală (100+ km), rușii au devenit imediat isterici”.

„Un țipăt sălbatic se ridică acum peste întreaga mlaștină rusească: "Doar nu le oferiți asta! Nu le oferiți sisteme cu rază lungă de acțiune!”, a mai scris Pololiak.

CNN a scris vineri că Administrația lui Biden ar putea trimite sistemele ca parte a unui nou pachet de asistență militară mai mare care ar putea fi anunțat săptămâna viitoare.

Mai mulți înalți oficiali ucraineni, printre care și președintele Volodimir Zelenski și ministrul de externe Dmitro Kuleba, au făcut apel la SUA și aliații săi în ultimele săptămâni să livreze Kievului sisteme de lansatoare multiple de rachete (MLRS).

Urmărește LIVE Aici toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 95