Avocatul poporului, Liudmila Denisova, spune că prizonierii de război ucraineni au relatat că au fost torturați de forțele armate ruse, relatează The Kyiv Independent.

Soldati ucraineni ce s-au predat la AzovstalFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Potrivit lui Denisova, prizonierii ucraineni au fost ținuți în subsoluri și anexe și apoi au fost transferați într-un centru de detenție preventivă din Donețk, apoi au fost transferați la centrele de arest preventiv Taganrog și Voronej din Rusia.

„În timpul transferului, soldații ucraineni erau legați la ochi, purtau un sac deasupra capului, iar mâinile erau legate cu frânghii. Au fost torturați, amenințați cu moartea, bătuți și umiliți în captivitate”, a spus Denisova.

Torturați cu electroșocuri și pastile necunoscute

Denisova descrie într-o postare pe Facebook că în timpul interogatoriilor, prizonierii de război ucraineni au fost puși în genunchi, bătuți peste degete și rănile deschise cu patul unei mitraliere, iar rușii au folosit clești și au fost sugrumați cu bandaje.

„În plus, aceștia au fost torturați cu șocuri electrice, bătuți cu bastonul și loviti cu piciorul”.

Militarii ucraineni au raportat că rușii le-au administrat medicamente necunoscute cu litera „M”, după care au leșinat și și-au pierdut memoria.

Ocupanții i-au forțat pe soldații ucraineni să învețe poezia „Iertați-ne, ruși nativi”, imnul federației ruse, istoria creării emblemei și drapelului federației ruse, în caz contrar - erau torturați.

Femeile prizoniere de război, forțate să aibă relații sexuale

Femeile ucrainene prizoniere de război deținute în centrul de arest preventiv din Donețk au spus că erau cel puțin 17-20 dintre ele în celulele pentru 2-3 persoane. În loc de wc, era o găleată. Femeile au fost lipsite de produse de igienă și de posibilitatea de a se spăla. Au fost supuse presiunii psihologice - bărbați captivi ucraineni au fost bătuți cu brutalitate în fața lor. Femeile captive au fost, de asemenea, forțate să aibă relații sexuale.

Militarii ucraineni nu au primit îngrijiri medicale vitale și nu li s-a dat apă. „Era doar 1,5 litri pentru 30-40 de persoane, hrană limitată - dieta zilnică consta dintr-o bucată de pâine și untură”, a mai scris Denisova.

Citește și:Cât de departe va merge Rusia cu propaganda patriotică: Kremlinul vrea procese de tip Nurnberg pentru a-și justifica invazia

----

Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 94