În ziua în care CNN a dezvăluit că Statele Unite se pregătesc să trimită Ucrainei sisteme avansate de rachete cu rază lungă, armata ucraineană a postat o înregistrare video care pare să salute vestea.

Soldatul ucrainean „dirijeaza” rachetele pe un fundal sonorFoto: Captura video

Deși contul oficial de Twitter al armatei ucrainene nu menționează explicit știrea CNN, în înregistrarea video postată astăzi de administratorii paginii poate fi văzut un soldat ucrainean care pare să „dirijeze” un lansator multiplu de rachete (MLRS) în timp ce acesta își trage muniția, totul având loc pe o coloană sonoră.

Comentariul postat de armata ucraineană alături de videoclip notează simplu: „Trageți asupra ocupanților ruși! Moarte dușmanilor!”.

Lansatoarele multiple de rachete ar putea schimba cursul războiului din Ucraina

CNN a dezvăluit luni, citând mai multe surse din cadrul administrației de la Washington, că SUA pregătesc un nou pachet consistent de ajutor militar pentru Ucraina, acesta urmând să includă în premieră și lansatoare multiple de rachete cu rază lungă.

Administrația Biden a ezitat până acum dacă să trimită arme cu rază lungă Ucrainei din cauza temerilor că forțele armate ale Kievului le-ar putea folosi pentru a lansa atacuri în interiorul Rusiei însă se pare că noua ofensivă rusească din Donbas a schimbat opiniile la Washington.

Lansate de pe platforme mobile asupra unor ținte de la sol și cu o rază de până șa 300 de kilometri, sistemele MLRS le-ar permite ucrainenilor să lovească ușor ținte din interiorul Rusiei.

Analiștii militari consideră că atacuri susținute asupra depozitelor de muniții și armament ale armatei ruse ar schilodi capacitatea forțelor Moscovei de a desfășura acțiuni ofensive în contextul în care problemele lor logistice au devenit evidente încă din primele zile ale războiului din Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 93-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.