Armata rusă a declarat vineri că a "eliberat în totalitate" uzina siderurgică Azovstal din orașul strategic Mariupol din sud-estul Ucrainei, după ce ultimii soldați ucraineni de acolo s-au predat, potrivit AFP.

Soldati ucraineni ce s-au predat la AzovstalFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

"Din 16 mai, 2.439 de naziști din (regimentul) Azov și soldați ucraineni prinși în uzină s-au predat. Astăzi, 20 mai, ultimul grup de 531 de luptători s-a predat", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, într-un comunicat postat pe Telegram.

"Instalațiile subterane de la fața locului, unde se ascundeau luptătorii, au intrat sub controlul deplin al forțelor armate ruse", a adăugat Konașenkov.

Potrivit acestei surse, președintele rus Vladimir Putin a fost informat de către ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu, despre "sfârșitul operațiunii și eliberarea completă a combinatului (Azovstal) și a orașului Mariupol".

Igor Konașenkov a dat asigurări că șeful luptătorilor regimentului Azov aflați la fața locului s-a predat și a fost evacuat din fabrică într-un "vehicul blindat special" pentru a nu fi atacat de locuitorii ostili.

Urmărește ultimele evoluții din a 86-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.